Pia Lindberg

Pia_5

Fulde navn: Pia Lindberg
Alder: 46 år
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Højde: 165 cm
Nuværende motorcykel: Triumhp Speed Tvin og Triumph Speed Four
Motorcykler du har haft: Honda 400 Dour
Ca. antal Km pr. år: 1000

 

Fortæl om dig selv- dit arbejde, skole,hobby, livsmål osv.
Jeg er gift og mor til to drenge. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende sammen med min mand i Tømrermester Lindberg. Jeg er redaktør for klubbladet i Triumph Qwners Club Denmark og det er jeg meget optaget af. Jeg møder mange mennesker igennem det redaktørjob og jeg holder meget af at tage til de engelske træf.

Pia_1

Hvordan fik du interessen for at køre MC?
Det var gennem min mand som tog kørekort og jeg kom bagpå, jeg synes det var sjovt.

Hvad er dit første minde med motorcykler?
Jeg tror det var da min mand kom hjem med den første MZér og jeg skulle prøve at køre på den. Det var vinter og vejene var kolde og glatte så det var en lidt spændende første tur jeg fik.

Hvilken motorcykel startede du på og hvorfor?
Det var en Honda 400 four. Den passede godt til mig og den havde jeg råd til.

Beskriv din nuværende motorcykel og hvad du godt kan lide ved den?
Jeg kører på 2 motorcykler, en gammel og en ny. Det har den fordel at jeg kan tage den gamle til træf og andet i nærområdet, og den nye hvis jeg skal længere væk. Den gamle er en Triumph speed tvin fra 1954 og den nye er en Triumph speed four og er fra 2006. Jeg kan lide dem begge, den gamle fordi jeg synes den er super sej og den nye fordi den er driftsikker og meget behagelig at køre på.

Pia_3

Har opnået noget med motorcykler du er stolt af?
Næ, men jeg er glad for alle de dejlige mennesker jeg møder rundt omkring på træf.

Har du kørt en længere tur?
Jeg har aldrig kørt ret langt på motorcykel. Danmark er et lille land og jeg har aldrig været udenlands endnu. Fordi Danmark er et lille land betyder det ikke at det er kedeligt, man kan se mange forskellige landskaber på en tur på et par timer. Man kan køre fra Skagen i nord til den tyske grænse på ca. 6 timer.

Har du nogen motorcykelhelte?
Ja Tania Søndergård Stage som kører dragrace. Hun har som den eneste kvinde i norden vundet pokaler på de japanske modeller.

Hvad er din favorit historie om motorcykler? 
Den bedste historie er fra sommeren 2013 hvor min mand og jeg var på MC ferie rund i Danmark. Det var så dejligt, vejret var perfekt og vi kørte ca. 3000 km i det lille land. Faktisk havde vi en sammenplantning med på tanken af min mands motorcykel og den gik vi jo og passede på undervejs. Rute skal laves her.

Laver du vedligehold og reparere din motorcykel?
Jeg reparere og vedligeholder ikke selv mine motorcykler det hjælper min mand og min søn mig med. 

Har du nogle råd til andre som vil ind i motorcykellivet?
Køb en motorcykel du kan lide og er tryg ved. Gi den noget gas og kom til nogle træf.

AT KØRE PÅ MC I DIT LAND

Hvis jeg besøgte dig og vi kørte en tur en formiddag, hvor ville du så forslå vi kørte hen?
Hvis jeg fik besøg, ville jeg foreslå vi kørte til Mols. Først Rønde så Kaløslotsruin. Så Knebel og videre til Sletterhage. Derfra til Grenå og ad de små veje gennem Lyngby og Kærby hjem.

Pia_8

Hvad er det bedste ved at køre på Mc i dit land? 
Det bedste ved at køre i Danmark er at her er så varieret landskab. Vi har jo meget kyst og dejlige badestrande. Danmark er et lille land og det bære det præg af når man kører rundt. Man skal ikke køre ret langt før man får et nyt flot syn af natur og vi har mange hyggelige byer som man kører igennem.

Hvis en motorcykelist fra et andet land besøgte dit land, hvilke steder ville du så anbefale at besøge.
Jeg ville helt klart anbefale Djursland hvor jeg kommer fra. Der er mange små veje og der foregår mange motorcykel relaterede ting i mit lokalområde. Ellers er sydfyn også et dejligt sted at køre på MC for der er mange gode sving og meget smukt og hyggeligt. Hvis man godt kan lide kysten kan jeg anbefale at køre rundt langs kysten på Jylland, især vestkysten er spændende.

Pia_7

Hvilken måned er den bedste at køre MC i i dit land? 
De bedste måneder er Maj, juni, juli og August fordi der er det sommer. I Maj og june er Danmarks marker så smukke med blomstrende raps og bøgetræerne springer ud det er sådan et smukt syn. Hvis man kører i en ny udsprunget bøgeskov så er det som om at lyset er lysegrønt.

November, December, januar og februar er ikke gode måneder fordi der kan være sne og glat, og fordi der saltes på vejene.

Pia_6

Hvordan påvirkes valget af MC type af den måde hvor terrænet er i dit land?
Her er gode asfalt veje og der er gjort meget ud af sikkerheden. Så alle motorcykler kan køre her.

Er det sikkert at køre om natten hvor du bor?
Ja helt sikkert. Der er gode veje og reflekterende striber på vejen. I byerne er der gadelys så ingen problemer med det.

Er der en lokal motorcykelbegivenhed som du prøver at deltage i hver gang?
Ja Mosten Træf  i Allingåbro ( den første weekend i Juni) , Britannia Rally i Rødkærsbro ( den anden weekend i August) MC Cmpens åbning altid skærtorsdag i påsken.

Hvordan behandler politiet motorcykelister?
Politiet behandler motorcykelister godt, måske faktisk bedre end bilisterne. Hvis man møder en politimand på MC så hilser man da også på ham og han hilser altid tilbage.

Kan du beskrive det at tage kørekort?
Man tager til en kørelærer og så kommer man på bane først og siden på gaden. Man deltager i teoriundervisning og skal bestå både en teoriprøve og en køreprøve.

Er der nogen sportsarrangementer hvor du bor og er der kvindelige deltagere med?
Ja masser af løb både dragrace og roadrace. Der er kvinder der deltager men dog ikke så mange som mænd.

Hvordan er trafikken og hvordan påvirker det motorcykelkørslen?
Trafikken glider for det meste, men om sommeren kan der være kødannelse på motorvejene, så må man evt. vælge de lidt mindre veje så er det ikke noget problem.

Hvordan behandler bilister motorcykelkører på vejen?
Billister har en tendens til at overse motorcykler når de holder ved et kryds, så man skal være lidt ekstra opmærksom hvis der holder en bil som skal ud på den vej du kører på, og sikre sig at bilisten har set dig. Ellers behandler de da motorcykelfolket godt.

Er der problemer med motorcykeltyveri i dit land, eller er det ikke noget du tænker så meget på?
Jeg tror ikke det er et stort problem. 

Hvordan bliver kvindelige motorcykelister behandlet af de fleste mennersker og af mænd der kører motorcykel?
Generelt blive de behandlet godt og som alle andre mennesker. Af mandelige motorcykelister bliver de måske forkælet lidt mere end mænd. Mændene vil gerne hjælpe hvis der er problemer og de synes generelt det er lidt sjovere når der kommer piger med tror jeg. Mange klubber med rygmærke er kun for mænd kvinder må gerne deltage i fester og køreture men de får ikke et rygmærke.

Har du mulighed for at købe kvalitetsmotorcykeludstyr i dit land? 
Ja her er mange motorcykelforhandlere fordelt over hele landet.

Har kvinder og mænd de samme muligheder og frihed til at deltage i motorcykelaktiviteter?
Ja ingen forskel på det.

PIA ANBEFALER

Blade: Triump Owners Club Denmarks klubblad
Kvindelig Motorcyclist: Tania Søndergård Stage

Pia_2